Bacardi Reserva, vznikol v roku 1862 po 10 rokoch práce Dona Facunda v snahe zdokonaliť rum, ktorý bol predtým drsný a hrubý. Bacardi Rezerva, má príchuť vanilky, banánu a sladkého karamelu. Celkový dojem dotvára bohatá dubová vôňa s dotykom dymu a sušeného ovocia. História rumov BACARDÍ sa začala písať v roku 1862, keď sa Don Facundo Bacardí Massó rozhodol, že vytvorí rum, aký tu predtým nebol. Podarilo sa mu totiž izolovať špecifický kmeň kvasníc La Levadura BACARDÍ, ktoré sa stali kľúčom k jedinečnej chuti rumov BACARDÍ. Pri výrobe rumu Don Facundo Bacardí Massó použil metódy výrobcov whisky a francúzskych koňakov XO, pretože zistil, že vypálené sudy z amerického bieleho duba výborne rozvíjajú jemnosť, vôňu, chuť a farbu rumu. Pri filtrácii BACARDÍ sa využíva tajná zmes dreveného uhlia a škrupín kokosových orechov, ktorá odstráni neželané tóny a umožní, aby sa rozvinuli a vynikli jemnejšie a elegantnejšie chute. Táto tajná kombinácia dreveného uhlia sa používa dodnes a poznajú ju len Maestros de Ron BACARDÍ, ktorí rum ochutnávajú v priebehu každého kroku procesu. Preto sa aj dnes BACARDÍ vyznačuje rovnakou chuťou ako pred viac než 150 rokmi.
COCA COLA
(Bez podrobnejšieho popisu.)