Farba: Koňak má bohatú jantárovú farbu so zlatým odtieňom.
Aróma: Koňak má vôňu s tónmi vanilky, sušeného ovocia a orechov.
Chuť: Unikátna, vyvážená chuť koňaku s pikantnou mandľovou horkosťou je doplnená trvalou, výraznou dochuťou, ktorá je charakteristická iba pre vyzreté koňaky.
Podávanie: Koňak sa podáva samostatne.
Príbeh
Meno Chatelier je poctou najvzdialenejšiemu pôvodu koňaku. Prvé eaux-de-vie v Cognacu boli vytvorené na západnom pobreží jeho viníc a historicky to boli miestni mnísi, ktorí rozvíjali umenie destilácie.
V roku 1166, v srdci ostrova zvanom Île de Ré, bolo založené jedno z najstarších cisterciánskych opátstiev. Jeho meno: l\'Abbaye des Chateliers. Toto jedinečné miesto bolo po dlhú dobu epicentrom destilácie vín z regiónu týmito učenými mníchmi ... a Alexandre Gabriel, tak vytvoril Claude Chatelier Cognac v roku 1989.
Koňaky
Claude Chatelier Cognac sa vyrába z hroznových vín z najkvalitnejších viníc v najlepšom koňaku Crus. Destiluje sa v malých medených nádobách s hmotnosťou 25 hektolitrov podľa starých, tradičných interných metód. Koňak pomaly zreje v malých francúzskych dubových sudoch v chladných a vlhkých pivniciach, ktoré podporujú jeho jemnú premenu. Umelé miešanie, o ktoré sa stará majster pivnice, dodáva tomuto koňaku vynikajúcu rovnováhu
(Bez podrobnejšieho popisu.)