Značku Campari charakterizuje typická žiarivá rubínová farba, intenzívna aróma a horko-sladká chuť. Likér vznikol v roku 1860 v talianskom meste Novara a jeho stvoriteľom bol Gaspare Campari. Gaspare mal od začiatku jasnú víziu – vytvoriť produkt, ktorý ľudia nebudú chcieť len ochutnať, ale ktorý si budú chcieť vychutnávať zas a zas. Campari vzniká lúhovaním bylín a ovocia v alkohole a vode. Je súčasťou mnohých koktailov a často sa podáva so sódou („Campari Soda“), vínom či džúsom z citrusov. V dnešnej dobe je jeho producentom Alfredo Campari Group, spoločnosť sídliaca v Taliansku. Pôvodná a nenapodobiteľná receptúra zostala plne zachovaná a existuje už viac než 150 rokov. Odhaduje sa, že Campari obsahuje 60 až 80 rôznych ingrediencií. Len traja ľudia poznajú tajnú receptúru a tajomstvom zostáva taktiež i to, ktorí traja ľudia to sú. Campari sa vyváža do viac než 190 krajín sveta a každoročne sa predajú približne 3 milióny fliaš.
Značku Campari charakterizuje typická žiarivá rubínová farba, intenzívna aróma a horko-sladká chuť. Likér vznikol v roku 1860 v talianskom meste Novara a jeho stvoriteľom bol Gaspare Campari. Gaspare mal od začiatku jasnú víziu – vytvoriť produkt, ktorý ľudia nebudú chcieť len ochutnať, ale ktorý si budú chcieť vychutnávať zas a zas. Campari vzniká lúhovaním bylín a ovocia v alkohole a vode. Je súčasťou mnohých koktailov a často sa podáva so sódou („Campari Soda“), vínom či džúsom z citrusov. V dnešnej dobe je jeho producentom Alfredo Campari Group, spoločnosť sídliaca v Taliansku. Pôvodná a nenapodobiteľná receptúra zostala plne zachovaná a existuje už viac než 150 rokov. Odhaduje sa, že Campari obsahuje 60 až 80 rôznych ingrediencií. Len traja ľudia poznajú tajnú receptúru a tajomstvom zostáva taktiež i to, ktorí traja ľudia to sú. Campari sa vyváža do viac než 190 krajín sveta a každoročne sa predajú približne 3 milióny fliaš.